top of page

המדריך המלא לדובאי- חלק א׳ 

10 ימים בדובאי – העיר שלא תיתן לכם להירדם בלילה ותשאיר לכם טעם של עוד

לא מאמינה שאני יושבת לכתוב סיכום ופירוט על הטיול המדהים שהיה לנו בדובאי. לטייל בדובאי היה מאז ומתמיד חלום רחוק שלי, כזה שידעתי שכנראה לעולם לא יהיה אפשרי, גם אם תהיה לי אופציה לדרכון זר, מי יטוס למדינה מוסלמית שאין לה שום יחסים עם ישראל? לא אני. אבל לפני כמה חודשים, כמו שאתם כבר יודעים, נפתחה עבור הישראלים האופציה לטוס לדובאי עם דרכון ישראלי, וזה לא רק הישג מרשים אלא גם הגשמת חלום מבחינתי.  

מהרגע שהיו דיבורים על העובדה שנוכל לטוס לדובאי, אני כבר אמרתי לכל העולם – ״בחנוכה אני בדובאי״. אנשים ששמעו את זה סביבי, חשבו שהשתגעתי ואני לא ריאלית. הרי ייקח זמן עד שדברים באמת יזוזו, אנחנו לא יודעים כלום על היעד הזה אבל אני הייתי נחושה והמשכתי להגיד – בחנוכה אני בדובאי.

 

וכך קרה. כשבועיים לפני הנסיעה, קולגה מעולם התיירות (שכבר מזמן הפכה להיות חברה), התקשרה אליי והציעה לי לטוס לדובאי איתה. תוך כדי מלא דברים, פשוט אמרתי לה כן. אבל מה עם ויזות? נסתדר. אבל אנחנו לא יודעות כלום על היעד? נלמד. זאת הייתה הצעה שהרגישה לי פשוט נכונה בגוף ואמרתי "יאללה, אני הולכת על ההזדמנות הזאת מבלי לחשוב פעמיים".

 

וכך, בסוף חודש נובמבר, עלינו על מטוס היישר לדובאי. לפני שאנחנו צוללים לפרטים הקטנים והטכניים, אני רוצה דווקא להתחיל עם הסוף, שיגרום לכם להבין לקראת מה אתם נוסעים ולמה אתם יכולים לצפות בדובאי.

בתור בלוגרית טיולים שהייתה באינספור יעדים – דובאי לא דומה לאף יעד שתבקרו בו. כן, יש חלקים שמזכירים את ניו יורק, ווגאס והונג קונג, אבל השילוב המיוחד של הכל זה משהו שעוד לא ראיתם. למרות שדובאי צעירה מאד, מה שהשלטון שם הצליח להרים זה בלתי נתפס. הכל גדול, הכי גדול. הכל מוזהב, הכי מוזהב. השאפתנות של השליטים של איחוד האמירויות מורגשת בכל מקום בעיר. האנרגיות בה גבוהות, כאלו שיקשו עליכם להירדם בלילה. כל מלון יותר מיוחד ויפה מהשני, יש בה אינספור אטרקציות מעניינות, מסעדות משובחות עם אוכל מכל העולם ובעיניי היא פשוט מושלמת לתייר.
 

היא בנויה בדיוק לצרכים של התייר, נוחה, נקייה, מציעה שפע של אפשרויות לכל מטייל ואני פשוט התאהבתי בה.
אנחנו היינו בטיסות הראשונות שיצאו מישראל לדובאי ובגלים שהגיעו אחרינו, קיבלנו הרבה תגובות מישראלים שהרגישו שהיא סינתטית מידי, עשויה מידי. אני ממש לא חושבת שזה דבר רע, נכון, זה שונה מהרבה יעדים, אחרים אבל היי! טסתם לדובאי ולא לטיול טרקים בקמבודיה. זאת המדינה וצריך לדעת איך ליהנות מזה, לנצל את היתרונות הרבים שלה והנוחות ולהגיע עם ראש פתוח. אז בבקשה אל תתנו מקום לכל מיני קולות של אנשים שטוענים שהיא הולכת להיות בורגס או בוקרשט הבאות. זה כל כך תלוי בכם, המקום שבו אתם נמצאים, וזה גם תלוי הרבה עם מי אתם נמצאים. המחשבה שכל הטוב הזה נמצא רק 3 שעות טיסה מישראל, זה פשוט מטריף את הדעת. 

הטיסה לדובאי הייתה אחרי שנה שבה לא טסתי בכלל בגלל הקורונה. שנה בלי טיסות זה בהחלט אירוע נדיר בחיי שייכתב בהיסטוריה האישית שלי. לכן, אני מאמינה שהעוצמה של החוויה בדובאי הייתה גם בשל העובדה הזאת. כבר הייתי כל כך צמאה אפילו לדברים קטנים כמו לשבת בבית קפה, לאכול במסעדה וללכת לקניון מבלי לעמוד בתור – דברים שכבר ממש לא מובנים מאליהם בזמן זה בישראל (דצמבר 2020) .


דיסקליימר: אחת המטרות של הנסיעה שלי הייתה לבחון כמה שיותר אטרקציות ומלונות כחלק מהכובע שלי כבלוגרית טיולים. ב-10 ימים עברנו 5 בתי מלון וזה משהו שאני ממש לא הייתי ממליצה לאנשים שהם לא משוגעים כמוני ועוסקים בזה. ארחיב במקום הרלוונטי מה אני כן חושבת שכדאי לעשות בתור מטייל מן השורה.

דיסקליימר נוסף: בכל מה שקשור לוויזות, בדיקות קורונה ובידוד – המידע נכון לזמן שאני כותבת את המדריך. אני אשתדל לעדכן בהתאם למצב אבל יכול להיות שדברים ישתנו ולכן הייתי ממליצה לעשות בדיקה נוספת.


יאללה, הגיע הזמן לרדת לפרטים הקטנים והחשובים שיעשו לכם את הטיול יותר כיפי, נוח והכי חשוב – מיוחד!

 
דובאי מדריך.jpg

הכנות לטיסה לדובאי

✔️ ביטוח נסיעות לדובאי:
על חשיבות ביטוח נסיעות לחו״ל אני לא חושבת שאני צריכה להרחיב, במיוחד בתקופה זאת. אני תמיד עושה ביטוח נסיעות דרך פספורט קארד, מהניסיון שלי, הם תמיד היו זמינים, אמינים, הם מפקידים לכם כסף ישירות לכרטיס האשראי במידת הצורך וחוסכים לכם הרבה כאב ראש. הרחבתי עוד על ביטוחי נסיעות לחו״ל בפוסט הזה למי שרוצה ללמוד עוד בנושא.
ביטוח הנסיעות שלהם כולל מצבים בהם חס וחלילה תצטרכו בידוד בדובאי, במידה ולא הורדתם סעיף זה.  

 

✔️בדיקת קורונה לפני הטיסה לדובאי:
כ-72 שעות לפני העלייה למטוס, תצטרכו לעשות בדיקת קורונה ולהציג בנתב״ג בדיקת קורונה שלילית באנגלית.
יש בתי חולים רבים שתוכלו לעשות בהם בדיקת קורונה בעלות של בסביבות ה-300 שקלים.
אני עשיתי בדיקת קורונה בCheck 2 Fly-, מתחם בדיקות שהוקם בנתב״ג. צריך לקבוע תור מראש, עלות הבדיקה היא 45 ש״ח והתוצאות מתקבלות תוך 14 שעות. כדאי לקבוע מראש כמה שיותר זמן בשל עומס הנוסעים לחו״ל בשבועות האחרונים. לנו החוויה מולם הייתה מאד פשוטה, זריזה ונוחה – מומלץ בחום.

אופציה נוספת שנאמר לי עליה היא דרך קופת החולים. אני בקופת החולים מכבי ונאמר לי שהם עושים בדיקות חינם למי שמבקש. כשפניתי למוקד שלהם בשביל לקבוע בדיקה, הנציגה אמרה שהם עושים בחינם רק למי שלא מרגיש טוב או נוסע לים המלח/אילת. לא התווכחתי איתה יותר מידי או ירדתי לשורש העניין בגלל האופציה של Check 2 Fly שהיא זולה ונוחה. שווה לבדוק עם קופת החולים שלכם האם הם נותנים בדיקות קורונה גם לנוסעים לחו״ל. חשוב: תוודאו שהתוצאה שמתקבלת היא באנגלית. להגיע עם בדיקת קורונה בעברית זה כמו לא להגיע עם בדיקה בכלל אז שימו לב לעניין זה.

 

✔️קניית שקע אנגלי או אוניברסלי שמתאים לדובאי:

בדובאי השקעים הם זהים לשקע האנגלי, אם יש לכם שקע אוניברסלי, כזה שאפשר להשתמש בו בכל היעדים, זה יספיק לכם. הייתי ממליצה לקנות או להלוות מחבר לפני הטיסה כי אין דבר יותר מבאס מלהגיע למלון ולגלות שאין לכם דרך להטעין את הפלאפון. כמובן שיש אפשרות לקנות בדובאי או לשאול אם יש במלון אבל בהתחשב בזה שכנראה תצטרכו לשהות בבידוד בשעות הראשונות שלכם ביעד, כדאי בעיניי להגיע מוכנים עם לפחות שקע אחד. בנוסף, יש בתי מלון שיש בהם מתאם שמובנה בתוך החשמל אבל זה לא בכל המלונות ולרוב רק שקע אחד יהיה לכם רלוונטי. כשיש מצלמות, כמה פלאפונים זה עלול להיות בעייתי. בקיצור – לפני הטיסה, תרכשו או תלוו לכם אחד כזה כדי לחסוך את הכאב ראש.

✔️המרת כסף לדרהם – המטבע המקומי בדובאי:

המטבע המקומי בדובאי הוא דירהם, הוא כמעט זהה לשקל מבחינת השווי שלו אחרי המרה (0.86 שקל חדש ליתר דיוק). אנחנו בחרנו להמיר משקלים לדרהם בארץ בעזרת Fly Money, שירות מצוין של בנק הפועלים. תוכלו להזמין באתר שלהם כמה דרהם שתרצו ולאסוף בשדה התעופה לפני הטיסה. אם לא עשיתם הזמנה, תוכלו גם לקנות בסניף שלהם בנתב״ג. יש להם 2 סניפים, גם בטרמינל 1 וגם בטרמינל 3 ומניסיון, אני מאד אוהבת וממליצה על השירות שלהם. גם אם יצאה לי עמלה של 20-40 שקל זה שווה כי זה חוסך לי את הכאב ראש ביעד. אם תחשבו על זה, ככל הנראה שתצטרכו להמיר בשדה התעופה בדובאי ששם השער הרבה יותר גרוע והעמלה תצא לכם יותר גבוהה. מאד ממליצה להמיר בארץ ולהגיע לדובאי כברב עם דרהם בשביל להימנע מהמרה בשדה שלהם או לחכות עד שתגיעו לעיר (במיוחד אם אתם צריכים בידוד וכסף זמין לקנות אוכל).

 

טיסות לדובאי

משך הטיסה לדובאי הוא כ3 שעות, במידה ובחרתם בטיסה ישירה כמובן. נכון לעכשיו, כל חברות התעופה הישראליות טסות לדובאי ובנוסף תוכלו לטוס לדובאי עם Fly Dubai, חברת הלואו קוסט של אמרייטס, בבעלות הממשלה של איחוד האמירויות.

את הטיסות סגרנו לבד באתר האינטרנט של Fly Dubai, שם המחיר היה הכי זול ביחס לתמורה שמצאנו מבין כל האופציות ומנועי החיפוש. שיקול נוסף שהיה לנו הייתה העובדה שמדובר בחברה ממשלתית שהבטיחה שתשיג לנו ויזה לפני הטיסה, מה שחברות ישראליות לא יכלו להבטיח באותו זמן. היום המצב הוא ושנה ולכן זה כבר לא פקטור בהחלטה. בנוסף, החלטנו להוסיף כבודה של 30 קילו כי היינו בטוחות שנעוף שם על השופינג, מה שלא קרה בסוף והתפנקנו במושבים משודרגים, בכל זאת, שנה לא טסנו אז למה לא. כרטיסי הטיסה עלו לנו 500$, תוכלו היום להשיג כרטיסים בזול יותר אבל באותו זמן זה היה הכי נכון עבורנו ואל תשכחו – לפעמים הזול הוא היקר :)

 

חווית הטיסה ב-Fly Dubai הייתה בסדר גמור. הטיסה יצאה על מטוס בואינג 737-800, כנהוג בטיסות קצרות. המושבים היו סבירים ולא מעבר, ואל תשכחו שבכל זאת מדובר בחברת לואו קוסט. הפתיע אותנו שהציעו ארוחה ושתייה חמה במהלך הטיסה, לרוב בטיסות לואו קוסט, תצטרכו לשלם על תוספות שכאלה. הצוות היה אינטרנשיונל ומאד נחמד ואדיב, סה״כ חוויה נעימה ונוחה.

בנחיתה בדובאי חיכה לנו שירות VIP שסגרנו דרך חברת Gulf Dreams. שירות זה כולל ליווי של נציגת קרקע בשדה, קיצור תורים, נציג שאוסף את המזוודות שלכם והסעה למלון ברכב גדול וממוזג. חברת Gulf Dreams מציעה את השירות למי שסוגר דרכה טיולים/מלונות ובשביל לשמוע פרטים נוספים על מחירים ואופציות, ממליצה לכם לפנות אליהם ישירות בדף האינסטגרם שלהם.

לאחר הנחיתה, עברנו בדיקת קורונה קצרה וקיבלנו ברקוד שדרכו נוכל להיכנס לאתר הרשמי של הבדיקות ולבדוק האם התקבלה תשובה חיובית/שלילית. לפני שהגענו לדובאי, שמענו שיש בדיקות קורונה מהירות שמגיעות תוך פחות מ-12 שעות אבל כשביררנו בשדה, נאמר לנו שהבדיקות הרגילות מספיקות ואין צורך בבדיקה המהירה. ניסינו להתעקש איתם אבל ראינו שהנציגים ממש דוחפים שנעשה את הבדיקה הרגילה ומציגים את זה כאילו אין אופציה אחרת לבדיקה מהירה, לא רצינו להתווכח יותר מידי ופשוט עשינו את הבדיקה יחד עם כל הנוסעים למרות שהדגשנו שאין לנו בעיה לשלם על הבדיקה המהירה. הסיטואציה לא הייתה כל כך מובנת, היה נראה שיש חוסר תיאום בין הנציגים השונים. בנוסף, נאמר לנו בפירוש שנצטרך להיות בבידוד עד לקבלת התוצאות שאמורות להגיע תוך 24-48 שעות.

 

כשיצאנו מהשדה נסענו עם הסעה מטעם Gulf Dreams, תוכלו כמובן גם לקחת מונית, בחזור מהעיר המונית עלתה לנו כ-40 דרהם ובהתחשב בכך שהמוניות בדובאי זולות מאד (הדלק שם יותר זול ממים) אז זאת יכולה להיות דרך מצוינת עבורכם לנסוע משדה התעופה למלון שלכם.

 
 
דובאי טיסות .jpg

מלונות מומלצים בדובאי לפי אזורים – איפה כדאי לישון בדובאי?

אחרי שהיינו 10 ימים בדובאי, ישנו ב-5 בתי מלון שונים וביקרנו בעוד כמה תוך כדי מבלי לישון שם, הבנתי שהמלונות בדובאי לא דומים לשום מדינה אחרת שהייתי בה. כל מלון הוא חוויה בפני עצמה, כל אחד יותר מיוחד מהשני, עם יתרונות שונים ברמות שרגשו אותי באופן אישי. אף בית מלון שהיינו בו לא היה נחמד או סביר, הכל היה וואו! גם הקטנים וגם הגדולים, גם הזולים וגם היקרים. הסטנדרט של המלונות בדובאי הוא בין הגבוהים שראיתי. המלונות שם כל כך מיוחדים שהם יגרמו לכם לרצות להישאר בהם ולא לצאת מכלל מהדלת של המלון.
כמו שאמרתי בהתחלה, אני לא ממליצה לישון ב-5 מלונות שונים ב-10 ימים, אנחנו עשינו את זה כי רציתי לסקר ולהכיר כמה שיותר מלונות בדובאי וזאת הייתה אחת המטרות של הנסיעה שלנו כבלוגריות טיולים.

אז איפה כדאי לישון בדובאי?


בדובאי יש מספר אזורים מומלצים שבהם כדאי לישון וזה תלוי במה שאתם מחפשים.


אזור הדאון טאון בדובאי:

 

זה האזור האולטימטיבי לישון בו כדי להיות קרובים לרוב האטרקציות המרכזיות כמו קניון דובאי שמכיל בתוכו את האקווריום, עלייה לבורג׳ חליפה (הבניין הגבוה בעולם), מופע המזרקות ואטרקציות נוספות שנמצאות באזור הדאון טאון.

 

מלונות בדאון טאון דובאי:
 

-מלון וידה Vida Downtown בדובאי:

 

מלון וידה הוא מלון מצוין במחיר משתלם מאד. המיקום שלו היה ללא ספק אחד היתרונות הגדולים ביותר שלו. במרחק הליכה מהמלון תוכלו למצוא המון מסעדות, את מופע המזרקות וקניון דובאי, והוא ממוקם בפריים לוקיישן של דובאי. מדובר במלון קטן יחסית למלונות שראינו בדובאי, המחירים בו סבירים ביותר, החדרים גדולים, השירות היה נהדר ואזור הבריכה מאד יפה. את הביקורת והחוויה המלאה על מלון וידה בדובאי, תוכלו לקרוא בכתבה מיוחדת שהכנתי עבורו.

-מלון Address Sky View בדובאי:

 

מלון אדרס סקיי וויו הוא מלון משגע ויוקרתי מאד שנמצא גם הוא בלב הדאון טאון, מרחק הליכה מרוב האטרקציות בדובאי. השהות במלון לא זולה בכלל ולכן לקחנו בו רק לילה אחד אבל אם יש לכם את האפשרות לשלם כ1,200 ש״ח ללילה במהלך כל השהייה, אז בהחלט מומלץ ביותר.
במלון יש 2 בריכות, אחת בקומת קרקע עם נוף משגע לבורג' חליפה ואחת נוספת, שהיא גולת הכותרת של המלון, בקומה ה-54. מדובר בבריכה עם הנוף היפה ביותר שראיתי, בדובאי ובעולם, היא משקיפה ישירות על הבורג' חליפה. בכל רגע תצטרכו לשפשף את העיניים שלכם חזק ולא תאמינו עד כמה שיפה שם.
בנוסף החדרים היו גדולים ויוקרתיים, מאובזרים בכל טוב והבופה בארוחת הבוקר היה עשיר מאד.
הביקורת והחוויה המלאה על מלון Address Sky View בדובאי תוכלו לקרוא בכתבה מיוחדת שהכנתי עבורו.

-מלון Taj Dubai  בדובאי:

 

מלון טאג׳ דובאי הוא מלון מצוין ששייך לרשת Taj היוקרתית שבבעלותה בתי מלון ביעדים הכי נחשקים בעולם. מדובר במלון עם סגנון הודי יוקרתי. אתם תרגישו את זה החל מהלבוש של הצוות, העיצוב בסגנון הודי, טקס קבלת הפנים שיעשו לכם בלובי ואפילו במהלך הצ'ק אין, תתבקשו לשבת עם נציגי המלון במקום לעמוד, בדיוק כמו שנהוג בהודו. מה שמאד אהבנו במלון זאת העובדה שהוא יוקרתי מאד ויחד עם זאת, המחירים שלו ממש נוחים. בנוסף, החדרים מאד גדולים, בתוך המלון יש מספר מסעדות מצוינות שאתם לא רוצים לפספס, אזור הבריכה גדול והמיקום שלו, כל כך מרכזי שתוכלו ללכת ברגל. אם תחליטו להתעצל ולקחת מונית, כמו שאנחנו עשינו לפעמים, יצא לכם מחיר שהוא אפילו פחות מהמינימום של המוניות מרוב שזה כל כך קרוב להכל. ישנו במלון זה 3 לילות מתוך עשרת הימים שבילינו בדובאי ומאד נהנינו מכל רגע.

הביקורת והחוויה המלאה על מלון Taj Dubai בדובאי, תוכלו לקרוא בכתבה מיוחדת שהכנתי עבורו.

אזור DIFC – המרכז הפיננסי הבינלאומי בדובאי

 

אזור מרכזי נוסף שקרוב לדאון טאון, נמצא בלב העיר והוא בקרבת אטרקציות מרכזיות. לא תכננו בתחילת הטיול לישון באזור אבל בגלל מלון אחד מיוחד ביותר (תכף אגיע אליו), החלטנו ללכת על זה וזאת הייתה החלטה מעולה. גם כי יצא לנו לטעום מאזור נוסף של דובאי, אזור שבו יש בעלי עסקים רבים שמגיעים לדובאי, בתי מלון עסקיים וגם בגלל שהוא קרוב להכל.

מלון מומלץ מאד באזור ה-DIFC, המרכז הפיננסי הבינלאומי בדובאי:

Four Seasons DIFC – על רשת פור סיזנס אני מאמינה שאני לא צריכה לפרט יותר מידי אבל למען מי שלא מכיר, מדובר באחת מרשתות בתי המלון היוקרתית והטובה בעולם. מדובר במלון יוקרתי מאד שבו תפגשו לא מעט בעלי עסקים שמגיעים לדובאי ומחפשות שהות נעימה, יוקרתית ונוחה במרכז העיר.
המלון מעוצב בצורה מוקפדת, אזור הבריכה פשוט מהמם וכל כך נעים, המחשבה על הפרטים הקטנים בחדר עושה את העבודה, ואם אתם רוצים להרגיש מה עשירים מרגישים כשהם בחופשה, אתם חייבים לשהות במלון הזה. במלון יש גם בית קפה שמגיש שעת תה מאד מיוחדת, ארוחת בוקר הכי טובה שאכלנו בדובאי, בר מאד פעיל בשעות הלילה ואפילו חדר סיגרים. כמעט שכחתי ממסעדת השף שיש במלון בשם  Mina Brasserie(מינה בראסרי) ' שאתם חייבים לשבת בה. גם המחירים יחסית סבירים למסעדת שף וגם האוכל שתאכלו בה בלתי נשכח! מנות מדהימות, שירות מעולה ובמחיר שפוי יחסית למסעדת שף.

יתרון נוסף ומשמעותי של מלון זה היא העובדה שלרשת פור סיזנס יש מלון נוסף בדובאי שנמצא בג׳ומיירה, על חוף לבן ונקי. אם אתם שוהים במלון שנמצא במרכז הפיננסי, שאין בו חוף ים מן הסתם, תוכלו בחינם לנסוע למלון השני שברשות הרשת ונמצא על החוף, לבלות שם בימים נעימים ולחזור בחינם למלון שלכם. כל מה שתצטרכו לעשות זה פשוט לבקש מהקבלה הסעה/מונית על חשבונם ותוך כעשרים דקות תוכלו להיות בחוף של מלון פור סיזנס ג'ומיירה, להנות מהבריכות במלון השני ואפילו מהבריכה המחוממת שיש שם.


הביקורת והחוויה המלאה על מלון Four Seasons DIFC בדובאי, תוכלו לקרוא בכתבה מיוחדת שהכנתי עבורו.

אי התמרים – הפאלם:


אזור אי התמרים, הפאלם הוא אזור שונה לחלוטין מהדאון טאון. זה האזור בו תרגישו שאתם בחופשה, באיזה אי, כן אי התמרים. בתי המלון שממוקמים באי התמרים לרוב נמוכי קומה, עם חוף פרטי ונותנים יותר תחושה של ריזורט מאשר מלון. החיסרון היחידי (שהוא גם יתרון לאנשים מסוימים) של אזור זה שהוא דיי מרוחק מהמרכז ומהאטרקציות האייקוניות. לכן, אם בחרתם לישון בו, קחו בחשבון בבניית הלו״ז לחופשה, לתכנן בימים אלו כמה שפחות אטרקציות וכמה שיותר מנוחה וזמן לרוחב. המרחק הוא בערך חצי שעה עד 40 דקות מהדאון טאון, מה שיכול לעלות לכם כ-60 דרהם במונית.

זה אזור מצוין לישון בו במידה ואתם רוצים להרגיש חופש אמיתי ופחות מעניין אתכם להתרוצץ בין אטרקציה לאטרקציה.


פאלם ג׳ומיירה:


אזור נוסף שנמצא על רצועת החוף של דובאי זה אזור ג׳ומיירה. באזור זה יש מבחר רחב של בתי מלון פנקים עם חוף פרטי שבו תוכלו להרגיש חופשה אמיתית. בנוסף באזור זה יש לא מעט אטרקציות נחמדות כמו סוק (שוק) ג'ומיירה, פארק מים, חופים ציבוריים עם נוף מדהים לבורג׳ אל ערב ואפילו המסעדה של נאסר (נוסרט) המפורסמת.

Dukes the Palm, a Royal Hideaway Hotel

 

מלון מומלץ מאד בפאלם ג׳ומיירה הוא דיוקס דה פאלם:
אם אתם רוצים להנות מהחופים של דובאי אבל לא להתרחק יותר מידי מהדאון טאון, מלון דיוקס דה פאלם הוא בדיוק בשבילכם. הוא ממוקם ממש בכניסה לפאלם ועדין נחשב באזור ג׳ומיירה. העיצוב שלו קצת שונה מבתי מלון שראינו וקצת מזכיר את העיצוב של מלונות אנגליים. החדרים מרווחים מאד וגולת הכותרת של המלון הייתה לא רק בופה ארוחת הבוקר העשיר אלא בריכת האינסוף שגילינו במקרה ביום אחרון שלנו בו. כשהגענו למלון, הבנו שיש בריכה מקורה בקומה ה-14 אבל פספסנו את העובדה שיש בריכת אינפיניטי מדהימה באזור החיצוני שכוללת סללומים של בריכות קטנות שבהן תוכלו לצוף באבובים. אזור הבריכה משיק ישירות לחוף הים וממנו תוכלו להשקיף על גורדי השחקים של דובאי, בריכה מדהימה. בנוסף, המחיר של המלון היה ממש זול ביחס לתמורה ואני חושבת שהוא מאד מתאים למשפחות אבל גם לזוגות.

 

הביקורת והחוויה המלאה על מלון Dukes The Palm בדובאי, תוכלו לקרוא בכתבה מיוחדת שהכנתי עבורו.

 


אז איפה לישון בדובאי? אני מציעה לשלב בין שני העולמות.


אתם כבר יודעים שאני לא אוהבת לחשוב ״או או״ אלא תמיד חושבת איך לשלב ״גם וגם״. במקום לבחור אם אתם מעדיפים להיות בלב הדאון טאון או בריזורט באי הדקלים, הייתי משלבת בין שניהם. למשל בחופשה של 5 לילות, הייתי לוקחת 3 לילות בדאון טאון בתחילת החופשה שלכם, כשאתם בטירוף להספיק, לראות ולחוות וב-2 לילות נוספים, הייתי סוגרת בית מלון באי הדקלים או בג׳ומיירה, אזור נוסף שנמצא על רצועת החוף של דובאי ובו יש המון ריזורטים מפנקים עם חוף פרטי.
בדובאי אפשר ליהנות מכל העולמות באותה החופשה, אז לגמרי הייתי מחלקת את החופשה שלי ככה אם הייתי נוסעת כנוסעת מן המניין ולא כבלוגריות טיולים שכל לילה או שניים עוברת מלון בשביל לסקר כמה שיותר.

 
 
 
מלונות בדובאי.jpg
לינה בדובאי מלונות בדובאי.jpg

בידוד בדובאי

מזכירה – המידע הזה נכון לסוף שנת 2020 ותחילת שנת 2021, מומלץ להתעדכן שוב במידה ואתם קוראים את מדריך זה בשלב מאוחר יותר.

בדצמבר 2020, כאשר טסנו, הייתה הנחייה ברורה שיש להישאר בבידוד במלון עד לקבלת תוצאה שלילית לקורונה. ההנחיה אומרת שאתם מחויבים להישאר בחדר בזמן עד לקבלת התוצאה אבל בפועל, יש בתי מלון שמרשים לכם להסתובב במתחם המלון כדי שתוכלו בינתיים לבלות בבריכה, לאכול ארוחת בוקר ולהנות מהשהות במלון. זה מאד משתנה ממלון למלון ומהרושם שקיבלנו, הגדולים פחות לוקחים את הסיכון ואומרים את זה והמלונות הקטנים יותר גמישים בנושא.

 

תוכלו לברר עם המלון שסגרתם מהי המדיניות שלו בנושא. חשוב שתיקחו מלון שנעים להישאר בו, עם בריכה, ארוחת בוקר ואפילו מסעדה לארוחת ערב. יש לא מעט ישראלים ומבקרים באופן כללי שלא ממש מקשיבים להנחיות של הממשלה ומפרים את הבידוד, שכל אחד יעשה מה שהוא חושב לנכון עבורו, אנחנו החלטנו לכבד את הבידוד ולקחנו בחשבון את העובדה הזאת כשתכננו את כמות הימים ביעד. לא כל כך ברור לי איך אנשים מוכרים חבילות של 3 ימים בדובאי כשביום הראשון צריך להיות בבידוד ולכן שימו לב שאתם לוקחים לפחות עוד יום-יומיים אקסטרה בדובאי בגלל הצורך בבידוד.

מזג אוויר בדובאי

אחת השאלות הנפוצות שקיבלתי במהלך השהות בדובאי הייתה ״חם מספיק בשביל להיכנס לים או לבריכה?״ אנחנו טסנו בחודש דצמבר, שנחשב לחורף שלהם. היה חם במהלך היום וקריר בלילה ולכן הייתי ממליצה בחודשים נובמבר-מרץ להביא קרדיגן או ג׳קט דק לערבים. החורף שלהם מזכיר את האביב אצלנו, חם אבל להפתעתנו לא לח בכלל. החל מחודש אפריל מתחיל הקיץ בדובאי כאשר השיא הוא ביוני עד אוגוסט שבמהלכן הטמפרטורות יכולות להגיע גם ל-50 מעלות צלזיוס. עונת הקיץ וימי השרב בדובאי נחשבים לקשים במיוחד ולכן מומלץ יותר להגיע בתקופת החורף. משיחה עם מקומי, גשם הם לא ראו כמה שנים טובות ולכן את המטריה תשאירו בבית, גם אם אתם נוסעים בחורף.
 

תחבורה והתניידות בדובאי

הדרך הפופולרית ביותר להתנייד בדובאי היא בעזרת מוניות. התעריפים של המוניות מאד זולים, מתחילים מ-5 דרהם וברוב הנסיעות ככל הנראה שלא יצא לכם יותר מ20-30 דרהם. המוניות כל כך זולות בגלל שהדלק בדובאי זול מאד, יותר ממים אפילו. קחו בחשבון שהמינימום לנסיעה במונית הוא 15 דרהם ולכן גם אם הייתה לכם נסיעה מאד קצרה שיצאה פחות מ-15 דרהם, תצטרכו לשלם במינימום 15 דרהם לנהג המונית. כרגע, בשל הנחיות הקורונה, ניתן לנסוע עד 2 אנשים במונית קטנה ועד 4 אנשים במונית גדולה. נהגי המוניות מאד מקפידים על זה אז שימו לב לדבר.

 

טיפ חשוב: בהרבה מבתי המלון, מחכים בחוץ נהגי מוניות שנוסעים ברכבים פרטיים שאינם מונית. לרוב הם קובעים אתכם מחיר מראש. אנחנו לא הסכמנו לנסוע איתם אלא רק עם מונית רגילה שפותחת מונה ולרוב יצא שהסכום שיצא לנו במונית רגילה זול משמעותית מהסכום שהוצע לנו מלכתחילה. שימו לב לזה, השומרים בכניסה למלונות מאד מנסים אתכם לקחת את ה״מוניות״ שלהם, מהחוויה שלנו, עדיף שלא לעלות על מונית שהיא לא רשמית.
 

קרים/אובר בדובאי


2 אפליקציות נסיעה פופולריות הן קרים ואובר בדובאי. תוכלו להזמין דרך האפליקציה נהג שיאסוף אתכם, תכננו לנסות להשתמש באפליקציות האלו אבל בגלל שבכל מקום היו כל כך הרבה מוניות זמינות, לא ראינו צורך בזה ומעבר לכך, שמענו שדרך אפליקציות אלו, הנסיעה תהיה אפילו יקרה יותר.
 

בתחילת החופשה, מאד התלהבנו מהמחיר הול של המוניות, אבל מנסיעה לנסיעה ראינו שזה מצטבר ובטוטאל הוצאנו כמה מאות (אם לא מעל אלף) דרהם על מוניות. זה הוביל אותנו למחשבה שאולי היה עדיף לשכור רכב וזה היה יכול להיות חסכוני יותר.


תחבורה ציבורית בדובאי:


אופציה נוספת וזולה להתנייד בדובאי היא בעזרת תחבורה ציבורית. בדובאי יש את כל האפשרויות בין אם זה מטרו, אוטובוסים או סקיי טריין. לנו לא יצא להשתמש בתחבורה ציבורית בכלל אבל זאת יכולה להיות אופציה טובה במידה ואתם רוצים לחסוך בעלויות של הטיול.

 
מוניות בדובאי תחבורה בדובאי התניידות בדו

קורונה בדובאי:

אי אפשר להתעלם ממגפת הקורונה וההשפעה שלה על עולם התיירות בפרט. בכל מדינה הנהלים מאד שונים ולמרות שיש חיסון ותחושת אס״ק באוויר (אווירת סוף קורונה)  חשוב לי להתייחס לקורונה כי היא עוד הולכת להשפיע עלינו חודשים רבים.

אחד הדברים שהכי אהבתי בדובאי זאת העובדה שהם חיים לצד הקורונה ולא הפסיקו את החיים כמו אצלנו בארץ. מה הכוונה חיים לצד הקורונה? רוב המקומות פתוחים (חוץ מהמוזיאונים בדובאי שנשארו סגורים נכון לעכשיו) וזאת תוך כדי הקפדה על הנחיות כמו מרחק, עטיית מסכות, חיטוי, הגבלת כמות אנשים ואפילו הצבת מחיצות בין שולחן לשולחן במסעדות. הניקיון בא לידי ביטוי בחדרים של המלונות, במסעדות, באטרקציות והם לוקחים את עניין הקורונה מאד ברצינות. אוכלוסיית איחוד האמירויות עומדת על 9 מיליון תושבים, לא רחוק מישראל ולמרות שהכל פתוח אצלם ואתם עדין יכולים ללכת לקולנוע או הופעה (תחת ההנחיות), מספר הנדבקים הוא נמוך משמעותית מישראל.


לפני שטסנו קצת חששנו אבל עם הזמן הבנו שיותר מסוכן להיות בישראל מאשר בדובאי ואם מקפידים על ההנחיות ומוותרים על מסיבות המוניות, יודעים להרגיש ולשים גבול מתי שיש יותר מידי אנשים, אין סיבה לפחד.


אני מאמינה שכל אדם צריך להפעיל את שיקול הדעת שלו בסיטואציות מסוימות, למשל כשהיינו בגלובל וילג׳, מקום מדהים שבכל ערב מגיעים אליו אלפי אנשים, אז הגענו מוקדם בשביל להימנע מהעומס והלכנו כשהרגשנו שיש כבר יותר מידי אנשים. אני לגמרי חושבת שזה תחת האחריות שלנו ואם אתם רואים את עצמכם כאנשים שיודעים להגיד לא לחוויית מסוימות בצורה אחראית כי הן יותר ריסקיות, דובאי לא מסוכנת בכלל.

לבוש וכללי התנהגות בדובאי


לפני שהגענו לדובאי, היינו בטוחות שאנחנו נוסעות למדינה ערבית בכל מובן המילה. השארנו את שמלות המיני בבית, הבאנו איתנו כמה גופיות וכמה ג'קטים כדי לשים מעל והתמונה שהצטיירה לנו מהארץ הייתה מאד שונה ממה שגילינו בפועל. כשהגענו לדובאי גילינו שאין שום בעיה ללכת עם גופיה או מכנס קצר, כן השתדלנו לאזן מבחינת הלבוש ולא ״להגזים״ אבל ראינו המון תיירים ותיירות מאירופה, ארה״ב וכו׳ שהתלבשו בצורה שגם בארץ ככל הנראה שהם היו מקבלים מבטים. גילינו תרבות סובלנית מאד, במיוחד בשל העובדה שדובאי היא עיר שבנויה לתיירים וגם המקומיים מבינים את זה. אני בטוחה שאם היינו נוסעות למקומות מחוץ לדובאי אולי היינו צריכות להתלבש קצת יותר צנוע אבל בדובאי, לא הייתה לנו שום בעיה מבחינת הלבוש בשום שלב. מעבר לכך, יש לא מעט פרסומות, שלטי חוצות של נשים מערביות, גם בלבוש לא צנוע וזה ממש לא מה שדמיינו. דובאי מאד מערבית ואיראן זה לא כאן.

את אף אחד לא מעניין אם את/ה לובש/ת כפכפים, מכנס קצר או גופייה. יתרה מכך, 90 אחוז מה״מקומיים״ שאתם תפגשו הם בכלל הודים ופקיסטנים שאותם ממש לא מעניין מה לבשתם. בקושי ראינו אמירתיים וכשראינו אותם, הם היו בעיקר במלונות היוקרה.

כן חשוב לי לציין ולבקש ממכם להתנהג בצורה מכובדת בלי קשר לשאלה מה אתם לובשים. אין דבר כזה ״להתפלח״ למלון או בריכה במלון שאתם לא ישנים בו. התנהגו בנימוס אל נותני השירות, הם כל כך אדיבים שאני לא יכולה לראות סיבה שבגללה מישהו או מישהי יתנהגו בצורה מעליבה או משפילה כלפיהם.

מלונות בדובאי קורונה בדובאי .jpg

האם מותר לישון בחדר באותה מיטה בדובאי אם אתם לא נשואים? ואם אתם שניים מאותו המין?

עוד שאלה נפוצה וקצת מיתוס שיש זה סביב הנושא הזה. חברה שלי ואני קיבלנו כמעט בכל בתי המלון מיטה זוגית על אף שאנחנו 2 בנות (חברות). אף אחד לא הרים גבה, לא שאל שאלות מיותרות ואת אף אחד לא מעניין אם זוג נשוי או לא. יכול להיות שישאלו אתכם מה אתם מעדיפים, 2 מיטות או מיטה אחת כדי לדעת איזה חדר לתת לכם אבל זה נטו מתוך מקום של נוחות ולא שום דבר אחר.

 

שורה תחתונה – בדובאי קיבלנו את הרושם שיש המון סובלנות אחד כלפי השני, כל אחד בעינינו והם דיי דוגלים ב ״חיה ותן לחיות״ עם הרבה כבוד אחד כלפי השני.
 

עד כאן חלק א׳, יש עוד כל כך הרבה מה לדבר ולספר על דובאי שאני יכולה לכתוב ספר על היעד הזה. בקרוב יעלה חלק ב׳ שבו אספר על כל האטרקציות שאתם לא רוצים לפספס בדובאי ובינתיים מוזמנים לקרוא את חוות הדעת על המלונות הבלתי נשכחים שהייתי בהם.

המלצות לדובאי אטרקציות בדובאי.jpg
המלצות לדובאי מלונות בדובאי.jpg

פוסטים נוספים שכדאי לכם לקרוא

מלון פור סיזנס דובאי- להנות משני העולמות בלב דובאי

מלון פור סיזנס דובאי.png

24 שעות בחיפה היפה

בואו לגלות את העיר מחדש

חיפה מדריך.png

רשימת לוקיישנים אינסטגרמיים 
מסביב לעולם

2.png
bottom of page