כל מה שאתם צריכים לדעת על קניות בארה"ב לפני הנסיעה הבאה שלכם.
טיול לארצות הברית, לא יכול להיות באמת טיול שלם אם הוא לא כולל שופינג. זה לא משנה אם אתם לא חולי קניות, בארה"ב זה פשוט כיף יותר.
ניתן לקנות מותגים אמריקאים ובינלאומים איכותיים ,ובניגוד למזרח מדובר במוצרים מקוריים ולא חיקוי . נכון שהמחירים לא זולים כמו במזרח, אבל המחיר ביחס למחיר מותגים בארץ זול משמעותית .
אם נדבר על המבחר-בכלל אין מה להשוות, אתם תגיעו לחנויות ענקיות בגדלים שלא הכרתם ולמרות שהצרכן האמריקאי נחשב לצרכן לא מתוחכם במיוחד, יש להם אפשרויות רבות שעוזרות להם לעשות קניות חכמות יותר ואנחנו בישראל עדין משלמים הרבה יותר מידי על אותו המוצר בדיוק.
כשהייתי דיילת אוויר, הייתי מבקרת בארה"ב בתדירות מאד גבוהה, כ-3 פעמים בחודש במשך 3 שנים. ביקרתי שם כל כך הרבה פעמים שאני מכירה את ניו יורק טוב יותר ממה שאני מכירה את תל אביב, בחיי! עם הזמן, למדתי המון על השופינג בארה"ב וצברתי המון טיפים שחסכו לי הרבה כסף.
כדי שבטיול הבא שלכם בארצות הברית תקנו בצורה חכמה יותר ולא תעשו את הטעויות שאני עשיתי ולמדתי על בשרי, הכנתי לכם את הטיפים היעילים ביותר לקניות בארה"ב.
טסים לארה"ב? כנסו למדריך המלא למיאמי ולהמלצות שאתם צריכים להכיר בניו יורק.
חנויות הכלבו- Target, Walmart וחבריהם
מדובר בחנויות עצומות בגודלן, תוכלו למצוא שם מחלקה של בגדים לנשים, גברים וילדים, מחלקת צעצועים, אקססוריז לבית, גדג'טים, אוכל מכל הסוגים ואפילו מחלקת כלבים מושלמת.
ברוב החונויות יש 2 מחירים למוצר, אחד בצבע צהוב והשני בצבע כתום\אדום קטן יותר. הרבה תיירים לא בדיוק מבינים מה זה אומר ומזל שאני פה כדי לעשות לכם סדר בבלגן. המחיר הקטן הוא מחיר לגרם או יותר נכון לאונקיה או פאונד (מידת המשקל שבה האמריקאים משתמשים), ככל שזה יותר נמוך ככה המוצר זול יותר וכך משתלם לקנות אותו.
דוגמא להמחשה:
האפליקציה של וול מרט: מדובר באפליקציה גאונית שמרגיז שעוד לא המציאו כזאת לשוק הקניות הישראלי. באפליקציה תוכלו לסרוק ברקוד של מוצר אם אין עליו מחיר או שאתם לא בטוחים מה המחיר שלו, וכשתמצאו את המוצר תוכלו לקרוא עליו פרטים נוספים ואפילו לראות דירוגים של לקוחות קודמים. בנוסף, בגלל שוולמארט מתחייבים למחיר הזול ביותר. אחרי ששילמתם, תוכלו להכנס לאפליקציה וללחוץ על "Saving Catcher" , אתם מצלמים את הקבלה שלכם ואז זה בודק בגוגל האם באמת קניתם את המוצר במחיר הכי זול שקיים ברשתות. אם הם מוצאים ששילמת יותר ממה שהיית משלם בחנות אחרת, אתם מקבלים זיכוי שתוכלו להשתמש בו בקנייה הבאה שלכם, פשוט גאוני.בקרוב אצלנו?
Marshalls, Ross dress for less, Burlington, TJ maxx וחבריהם
אלו הם חנויות שאתם חייבים להכיר לפני הביקור שלכם בארה"ב וחייבים להיכנס אליהם כשאתם שם. החנויות האלה אומנם לא מותג מוכר אבל מדובר בחנויות שמוכרות המון מותגים מוכרים, מותגים יומיומיים ויוקרתיים במתחם גדול אחד. תוכלו למצוא שם נייקי, אדידס, ליוויס, נאוטיקה, מייקל קורס, קולומביה, פילה ועוד המון. החנות מחולקת לפי נשים, גברים, ילדים, בית וטיפוח ובהתחלה זה קצת שוק להיכנס לשם. החנות לא מסודרת כמו שאתם מכירים חנויות סטנדרטיות אלא הכל ממויין לפי מידות. בהתחלה זה קצת מוזר אבל כשמתרגלים ומחפשים כמו שצריך, יש מציאות מטורפות. אפשר למצוא שם מוצרים שיותר זולים אפילו מהמוצרים שנמכרים באאוטלטים. על כל מוצר תוכלו לראות את המחיר שהוא נמכר בחנות שלו ואת המחיר שבו הוא נמכר בחנות שאתם נמצאים בה. למשל נעלי טומי הילפינגר שנמכרות ב120 דולר בחנות שלהם, קניתי ב30 דולר. אפשר למצוא שם המון מותגים שווים במחירים מאד זולים, רק צריך סבלנות, מאמינה בכם.
הדראגסטורס CVS, Walgreen וחבריהם
הכלאה בין מכולת לבתי מרקחת אמריקאים. הדראגסטור נמצאות בכל פינה ושם תוכלו למצוא ממתקים, מוצרי טיפוח, תרופות ועוד. הם לרוב יקרים יותר מחנויות הכולבו אבל לא בהרבה ואם אתם צריכים משהו ספציפי, אין לכם מה לנסוע עד לחנות כולבו בשביל הפרש של כמה דולרים בודדים.
ענקית קניות האונליין- אמזון
החנות האינטרנטית הגדולה בעולם.
תוכלו למצוא שם כל מה שאי פעם חשבתם שאפשר לייצר, קל למצוא את זה ויש אפילו ביקורות על המוצרים. באתר של אמזון יש מנוע חיפוש ובו תוכלו להקליד תיאור של מה שאתם רוצים לקנות. בתוך הדף של המוצר יש דירוגים, מומלץ להזמין מוצרים שיש להם דירוגים גבוהים (חשוב שיהיו דירוגים בכלל- יש מוצרים שעוד לא נמכרו או לא דורגו עדיין ואני לא ממליצה להיות השפן ניסיונות). לעיתים לקוחות מעלים תמונה של המוצר באזור הביקורות וכך אתם יכולים לוודא שזה אכן מה שאתם מחפשים.
הרבה אנשים רוצים להזמין מוצרים מאמזון אבל לא אוהבים להשתמש בכרטיס האשראי שלהם כי הם מפחדים לתת את הפרטים או שפשוט חברת האשראי שלהם מחייבת עמלות גבוהות בגלל המרת מטבע. כדי לעקוף את זה , תוכלו תשמרו את מה המוצרים שאתם רוצים להזמין בחשבון הפרטי שלכם וכשתגיעו לארה"ב, תוכלו לקנות גיפט קארד במזומן של אמזון בכל חנות דראגסטור ולהשתמש בו במקום לשלם הרבה כסף על המרות מטבע.
כשתרצו להזמין חבילה מאמזון, תתבקשו לתת כתובת שאליה תגיע החבילה. אם אתם נמצאים במלון תוכלו לתת את הכתובת שלו אחרי שתוודאו מולם שזה אפשרי. אם זה לא אפשרי או שהם גובים כסף על קבלת חבילות, תוכלו להשתמש בלוקרים החינמיים של אמזון. כשאתם צריכים להזין את הכתובת, תוכלו לראות איזה לוקרים הכי קרובים למלון שלכם. כשהחבילה נמסרת, אתם מקבלים קוד ויש לך כ-3 ימים לאסוף את זה אז שימו לב שאתם מזמינים במרווח זמן סביר. פעמים רבות המחירים באמזון זולים יותר מאשר בחנויות הכולבו אבל לא תמיד, לפעמים יש הנחות ותמיד כדאי לבדוק איפה הכי משתלם. אם אתם נמצאים בחנות כולבו ולא בטוחים האם המוצר שאתם רואים מולכם יותר זול מהמחיר שמוכרים באתר של אמזון, תוכלו דרך האפליקציה של אמזון לסרוק את הברקוד של המוצר ולראות את המחיר שלו באתר. אף פעם אי אפשר לדעת איפה זול יותר מראש והיתרון של השיטה הזאת היא שאתם יכולים לראות את הביקורת על המוצר ואולי בכלל לא לקנות אם הביקורת לא טובה.
אאוטלטים- הסיבה שלשמה התכנסנו.
לא משנה אם זאת הפעם הראשונה או השביעית שלהם בטיול בארה"ב, יום "טיול" באאוטלט בארה"ב זה חובה, ככה בשביל מלא את המצבורים, בארון.
יש הרבה אנשים שבגלל שהטיול שלהם כל כך צפוף הם מפנים לאאוטלט כמה שעות במחשבה שזה יספיק ומהר מאד הם מגלים שזה לא. מדובר במתחמי קניות, חלקם פתוחים וחלקם סגורים ממש כמו קניון. בהם תוכלו למצוא את כל המותגים האמריקאים המוכרים ביותר שנמצאים תחת הנחות מאד משמעותיות.
המתחמים בסגנונות שונים ומכילים מותגים שונים. למשל הג'רזי גארדנס המוכר והידוע בניו ג'רזי (כ45 דקות באוטובוס מניו יורק) הוא קניון שמכיל את כל המותגים של "מעמד הביניים" האמריקאי. כלומר נייק, אדידס, קלווין קליין, טומי הילפינגר, מייקל קורס ,ליוויס, ויקטוריה סיקרט ועוד המון מותגים טובים ומוכרים, שאגב בארץ נחשבים למותגים יוקרתיים.
לעומת זאת, יש את הוודברי שהוא גם אאוטלט במרחק נסיעה ממרכז ניו יורק שבו תוכלו למצוא את המותגים שנחשבים יקרים יותר כמו ג'וצי, פראדה וחבריהם. למרות שיש סיילים מאד משמעותיים, המחירים עדין לא זולים. מגף שעולה 1200$ אחרי הנחה של 50% עדין לא זול, לפחות בתקציב שלי. אז קחו בפרופורציות את הסיילים ואל תצפו למצוא חולצה של ג'וצי ב50 דולר, חבל להתאכזב.
מה עושים לפני שמגיעים לאאוטלט?
תכנסו לאתר אינטרנט של האאוטלט, קודם כל כדי לבדוק את רשימת החנויות כדי לוודא שהיא תואמת את הציפיות שלכם.זה דיי מבאס לפנות יום לזה, להגיע עד לאאוטלט ולגלות שאתם לא מתחברים למותגים שבו. אם התחברתם לרשימת המותגים וכנראה שזה מה שקרה, תרשמו עם המייל שלכם כדי לקבל חוברת מלאה בקופונים והנחות, בחינם. באאוטלטים רבים אפשר לקנות את החוברת ב5-10$ בתוך האאוטלט אבל בתכלס? חבל על הכסף ויותר נוח שזה בסמארטפון. החוברת הזאת מסודרת לפי ה-ABC , מרבית החנויות מופיעות שם ומאפשרות כפל מבצעים, דאבל כיף.
לדוגמא: אם קניתם מוצרים שגם ככה בהנחה, יכול להיות שבגלל הקופון של החוברת, תוכלו לקבל עוד 10-20% הנחה.
כמובן שלפני שאתם מגיעים, כדאי לבדוק איך אתם יכולים להגיע ואיך לחזור. חשוב לבדוק באיזה שעה ההסעות האחרונות ולא לקחת את הסיכון שתצטרכו להוציא את כל מה שחסכתם על מונית ספיישל למלון, אאוץ.
אז מה לובשים לאאוטלט?
חוץ מבגדים נוחים שזה תמיד כיף, שימו נעליים נוחות. הולכים המון ועומדים על הרגליים שעות רבות מבלי בכלל להרגיש אז שלפחות לא יכאב לכם. טיפ מציל יום שופינג: בואו עם מזוודה, קטנה, מעין טרולי. מהר מאד הידיים שלכם יתמלאו בכל טוב בשקיות וזה הולך להיות לכם כבד ולא נוח. אפשר לשכור עגלה דיי עלובה ברוב ההאוטלטים אבל היא באמת לא משהו ונורא מסורבלת. אז תרוקנו לכם מזוודה קטנה ובואו איתה, אתם ממש תודו לי ואתם לא תהיו היחידים זה בטוח. אם אתם מתכוונים לקנות מזוודה במהלך הטיול אז אתם יכולים לעשות קניות באאוטלט וכשנהיה לכם כבד להכנס לחנות מזוודות ולקנות לכם אחת.
מה אוכלים באאוטלט?
לרוב יש מתחמי אוכל, ובאנגלית -Food court. לרוב הם מציעים אוכל זול ומלא בשמן אז אל תסמכו על ארוחה בריאה באותו היום כי רוב הסיכויים שלא תצליחו למצוא. המחירים זולים יחסית, כמו ברשתות מזון מהיר אחרות בארה"ב ואל תדאגו לגבי כמויות השמן, אתם תשרפו באותו היום מספיק קלוריות.
חנייה באאוטלט:
בכל אאוטלט יש חנייה ענקית שהיא לא פחות גדולה ממרכז הקניות עצמו אז לא תיהיה לכם בעיה למצוא אחת. חשוב לבדוק האם היא עולה כסף למרות שעד כה בכל האאוטלטים שהייתי (והייתי בהרבה) החנייה הייתה חינמית. אם התמלאתם בשקיות ואתם רוצים להחזיר לרכב כדי לעשות עוד סיבוב, אל תשימו את השקיות ברכב, רוב הסיכויים שהם לא יהיו שם כשתחזרו. זוכרים את הטיפ שלי לגבי הטרולי? הייתי רצינית.
העניין הזה מוביל אותי לנושא חשוב נוסף, בטיחות במתחמי קניות.
לא חסרים כייסים במיוחד באאוטלטים האלה שאנשים מאבדים את החושים שלהם לפרקים. אם אתם מרגישים שמישהו קרוב מידי אליכם פיזית, תנו לנורות האדומות שלכם להבהב. תשמרו על הדברים שלכם ועדיף לא לשים דברים בכיסים באופן כללי.
אם אתם רוצים עוד, מוזמנים לקרוא למדריך המלא למיאמי, המלצות סודיות לניו יורק ומקומות אינסטגרמיים בניו יורק.
מכירים עוד טיפים לקניות בארה"ב? ספרו לי